Curățenia casei nu este o activitate plăcută pentru toate persoanele. Pentru a investi cât mai puțin timp în lustruirea tuturor suprafețelor din locuința ta și menținerea unui mediu ordonat, sunt anumite greșeli pe care este bine să le eviți.
În acest articol îți prezentăm 10 greșeli de evitat, atunci când faci curat, pentru a realiza mult mai rapid această activitate.
1. Folosirea produselor de curățenie nepotrivite
Suntem o firmă de curățenie apartament, birouri, spații rezidențiale și industriale, care acordă o atenție deosebită produselor de curățenie utilizate. Acestea ne eficientizează munca și îmbunătățesc considerabil calitatea serviciilor oferite clienților noștri.
Ca atare, la Curățenie de Lux utilizăm doar produse de curățenie biodegradabile, ce asigură un mediu sigur și au un impact redus asupra naturii. Totodată, ele curăță cu blândețe toate suprafețele din locuința ta.
De aceea, una dintre cele mai comune greșeli pe care le poți face este să folosești produse nepotrivite, care pot deteriora suprafețele. Utilizează produse adecvate fiecărui tip de suprafață, cum ar fi cele fără alcool și amoniac pentru lemn sau soluții speciale pentru sticlă, care să prevină apariția urmelor.
Dacă ai granit sau suprafețe de marmură în casă, ai nevoie de soluții lipsite de aciditate, care să prevină deteriorarea și pierderea luciului lor natural. Ai grijă să citești etichetele produselor, pentru a le alege corect, adaptate la suprafețele pe care vrei să le cureți.
2. Combinarea greșită a produselor de curățenie
Te ocupi de o curățenie vilă, care este consumatoare de timp și de energie? Atunci cu siguranță îți dorești rezultate cât mai rapide. Prin urmare, poți fi tentată să combini diferite produse de curățenie, care să îți maximizeze rezultatele.
Din păcate, aceasta este o altă greșeală de evitat, atunci când faci curat. Combinarea unor produse nepotrivite poate deteriora suprafețele și crea reacții toxice. Spre exemplu, înălbitorul și amoniacul produc cloramină, care cauzează probleme respiratorii serioase.
La fel de dăunătoare este combinarea înălbitorului cu oțetul, care poate irita ochii, căile respiratorii și pielea. Cel mai sigur este să citești cu atenție etichetele produselor de curățenie pe care le folosești și să eviți combinarea lor.
3. Folosirea excesivă a apei
Nu este simplu să cureți mobilierul textil, fără echipamentele potrivite, care să îndepărteze eficient murdăria, cu un consum redus de apă. Aceasta trebuie utilizată cu moderație și în cazul suprafețelor din lemn, care o pot absorbi, ducând la deformare și deteriorare pe termen lung.
Păstrează integritatea și aspectul podelelor și a mobilierului din lemn, prin folosirea unei cantități mici de apă pe durata curățeniei. După curățare, îndepărtează imediat excesul și împiedică astfel pătrunderea umezelii în suprafețe.
Pentru mobilierul textil angajează o firmă curățare canapele, care va utiliza produse și echipamente eficiente de curățare. La Curățenie de Lux, folosim aspiratoare performante și aparate de curățat cu aburi, care colectează particulele de praf și alergenii din profunzimea canapelelor și îndepărtează eficient chiar și cele mai dificile pete.
Canapelele sunt curate și igienizate, fără pete, alergeni sau mirosuri neplăcute, serviciile noastre de curățenie fiind perfecte pentru a le prelungi durata de viață și a le îmbunătăți aspectul.
4. Aplicarea produselor de curățat direct pe suprafețe
Chiar dacă folosești produsul de curățare potrivit, nu îl aplica direct pe suprafețe, ci pe burete sau lavetă. Dacă le aplici direct, se pot forma pete sau urme pe suprafețele sensibile, ce nu mai pot fi îndepărtate ulterior.
În plus, prin aplicarea produsului pe lavetă, ai un control mai bun asupra cantității utilizate, eliminând risipa. Cele mai sensibile sunt suprafețele din lemn, inox sau marmură.
5. Modul în care începi curățenia
Probabil ești în grabă și vrei să termini curățenia cât mai repede. Tocmai de aceea, este bine să te organizezi, astfel încât să folosești eficient fiecare minut pe care îl dedici curățeniei. Nu neglija modul în care cureți casa, fiind de preferat să începi curățenia de sus în jos.
Logica din spatele acestei recomandări este foarte simplă. Dacă începi de jos în sus, există riscul de a murdări din nou suprafețele pe care tocmai le-ai curățat Astfel, ești nevoită să revii asupra lor, iar întreaga operațiune va dura mult mai mult.
Începe cu tavanul și cu corpurile de iluminat, continuă cu îndepărtarea prafului de pe pereți, apoi cu ferestrele, ușile și mobilierul, podeaua fiind ultima suprafață pe care o vei curăța. În acest mod, economisești timp și obții rezultate excelente de curățare.
6. Cureți geamurile în perioadele însorite ale zilei
Singurele ore pe care le ai la dispoziție pentru curățarea casei sunt la amiază, atunci când razele soarelui sunt mai puternice? Ei bine, deși poți curăța interiorul casei oricând dorești, este mai bine să amâni ștergerea geamurilor pentru dimineață sau seară, atunci când soarele nu este foarte puternic.
Dacă cureți geamurile sub lumina directă a soarelui, riști ca soluția aplicată să se usuce mult prea repede și să se formeze urme inestetice.
7. Nu ventilezi suficient pe durata curățeniei
Produsele de curățenie pe care le utilizezi, în special cele pentru dezinfectarea băii sau pentru degresarea bucătăriei, pot conține substanțe chimice, ce cauzează probleme respiratorii, dacă sunt folosite într-un spațiu închis. Ventilează foarte bine încăperile pe durata curățeniei, pentru a permite circulația aerului și a elimina vaporii eliberați, ce au potențial de a fi toxici.
Aerisirea corespunzătoare a casei te protejează de efectul dăunător al produselor de curățenie și îmbunătățește calitatea aerului, creând un mediu sigur.
8. Îți cureți casa prea rar
Cu cât îți cureți casa mai rar, cu atât îți va fi mai dificil să o îngrijești cu ușurință. Depunerile vechi de murdărie sunt ușor de îndepărtat și afectează aspectul locuinței tale, dar și starea ta de sănătate.
Păstrează un program regulat de curățenie, care previne acumularea de praf și alergenii, dar eficientizează întregul proces. Dacă nu ai timp, solicită serviciile unei firme de curățenie. Noi îți oferim curățenie de întreținere, pe care o efectuăm cu regularitate, în funcție de cerințele tale, astfel încât tu să ai casa mereu curată, fără niciun efort.
Suntem rapizi, punctuali și flexibili, trebuie doar să ne contactezi, pentru a ne deplasa în casa ta și a-ți asigura un mediu curat și perfect igienizat.
9. Neglijarea detaliilor
Acordă atenție detaliilor, precum mânerele ușilor, întrerupătoarele de lumină sau colțurile greu accesibile. Acestea sunt utilizate frecvent și acumulează bacterii și murdărie, curățenia lor neputând fi neglijată.
Folosește o lavetă umedă cu o soluție de curățare și dezinfectare, pentru a șterge mânerele ușilor, telecomenzile și alte obiecte mici, care sunt atinse des. Colțurile se curăță și ele cu atenție, pentru a asigura un mediu sănătos și perfect igienizat în întreaga locuință.
10. Folosește mai multe cârpe pe durata curățeniei
Evită să folosești o singură lavetă pe durata curățeniei, deoarece nu vei face decât să răspândești microbi dintr-o zonă a casei în alta. Utilizează lavete din microfibre pentru fiecare zonă a casei, astfel încât să asiguri o curățenie eficientă în fiecare colț. Astfel, poți avea lavete pentru baie, pentru igienizarea bucătăriei și pentru obiectele de mobilier, pe care să le cureți după fiecare utilizare.
Ai grijă, de asemenea, să cureți aspiratorul și echipamentele de curățenie utilizate. Înlocuiește regulat mopurile, bureții și alte produse folosite în timpul curățeniei. În caz contrar, vei răspândi germenii în toată casa.
Sperăm că recomandările noastre să îți fie de ajutor în eficientizarea procesului de curățenie. Dacă ai nevoie de ajutor pentru curățarea casei, a biroului, a unui spațiu comercial sau a unei hale industriale, solicită o programare.
Echipa noastră de profesioniști în curățenie îți stă la dispoziție cu servicii complete, respectiv servicii de curățenie generală, curățenie după constructor sau de întreținere, personalizate nevoilor tale.