Skip to content Skip to footer

Cum îți organizezi eficient curățenia generală? Sfaturi utile

Dincolo de aspectul plăcut al unei case curate și ordonate, aceasta aduce beneficii stării tale de sănătate. Printre cele mai importante, menționăm reducerea alergiilor, îmbunătățirea stării de spirit și prevenirea răspândirii germenilor.

Pentru a avea mereu o casă curată, creează o rutină de curățenie generală, pe care să o respecți de cel puțin două ori pe săptămână.

Sigur îți dorești să fii cât mai eficientă, atunci când îți cureți locuința. De aceea, ți-am pregătit câteva sfaturi, pentru a obține rezultate similare cu o curățenie profesională.

Reguli de bază în curățarea casei

Este mult mai simplu să faci curat, dacă respecți câteva reguli de bază. Începe cu cea mai îndepărtată încăpere de la intrare și mișcă-te în cerc, în direcția de deplasare. La fel procedezi și în interiorul camerei, începând curățenia din colțul cel mai îndepărtat de intrare.

De asemenea, curățenia se face de sus în jos, astfel încât vei curăța la început pereții și apoi podeaua.

Etape de parcurs pentru o curățenie generală reușită

Organizează-ți curățenia generală în casă pe etape, după cum urmează:

  • Aerisește camera


Cea mai simplă etapă – de aerisire a camerei – este esențială pentru a purifica aerul din interior. Dacă vara poți lăsa ferestrele deschise câteva ore, iarna sunt suficiente 10-15 minute.

  • Pregătește locuința pentru curățare


În această etapă, eliberează casa de perdele, cuverturi de pat și alte textile, pe care poți începe să le pui la spălat, pentru a economisi timp. Tot acum elimină toate obiectele pe care nu le folosești și verifică tavanul și lustrele de pânzele de păianjen.

  • Curăță geamurile


Curăță geamurile și pervazurile cu mopuri speciale și lavete moi, fără scame. Această operație poate fi anevoioasă, dar cu ustensilele adecvate, o poți realiza mai rapid.

  • Curăță pereții


Așa cum se întâmplă cu orice altă suprafață din locuința ta, pe pereți se depune praf, fiind necesară eliminarea lui la două luni. 

Scoate tablourile și alte elemente decorative, șterge-le de praf și curăță pereții cu o lavetă sau cu un pămătuf cu mâner telescopic.

  • Îndepărtează praful de pe restul suprafețelor din locuință


După curățarea ferestrelor și a pereților, ocupă-te de îndepărtarea prafului. Lustruiește oglinzile, ușile, țevile și caloriferele, mobilierul și orice alte obiecte ai în interior.

Dacă ai plante cu frunze mari, șterge praful și de pe acestea. Nu uita să îndepărtezi praful din mobilierul tapițat, cu ajutorul unui aspirator cu duză specială.

  • Curățarea bucătăriei


După spălarea veselei, se curăță mobilierul de bucătărie și aparatele electrocasnice. Date fiind depunerilor de grăsime ce pot exista în bucătărie, este necesară folosirea unui degresant, care să le elimine eficient.

  • Curăță baia


Igienizarea băii este penultima operațiune de curățare a casei. Spală cada, dușul, toaleta și chiuveta cu un agent special de curățare. Continuă cu ștergerea prafului de pe tavan și pereți, iar apoi curăță oglinda și suprafețele din sticlă.

  • Curăță podelele


Ultima sarcină pe care mai trebuie să o îndeplinești este curățarea podelelor. Acestea se curăță cu soluții speciale pentru suprafețele din gresie și lemn.

Cum procedezi, dacă nu ai timp pentru curățenie?

Toți pașii necesari unei curățenia generală a casei îți consumă timp. Dacă ai un program foarte încărcat, optează pentru servicii de curățenie la domiciliu.La Curățenie de Lux putem realiza curățenia casei tale în câteva ore. Contactează-ne acum la 0769.222.866 și alege din gama noastră completă de servicii, pe cele adaptate nevoilor tale.

Leave a comment