Skip to content Skip to footer

Cum să faci mai rapid curățenia după constructor? 8 sfaturi utile

Odată cu finalizarea lucrărilor de construcție sau de renovare, urmează o etapă dificilă pentru tine, deoarece trebuie să te ocupi de dezordinea creată. Această activitate este consumatoare de timp și de energie, cea mai simplă variantă prin care te poți bucura rapid de o casă curată fiind să apelezi la ajutor profesionist.

La Curățenie de Lux, oferim servicii de curățenie după constructor, la prețuri avantajoase, care să îți depășească așteptările.

Dacă nu te-ai decis încă să angajezi o firmă pentru curățenie profesională la domiciliu și vrei să te ocupi de unul singur de întreaga operațiune, descoperă în acest articol 8 recomandări care îți pot fi de ajutor.

  1. Echipează-te cu materialele necesare

Poate fi neplăcut să îți întrerupi curățenia, pentru că nu ai toate echipamentele sau produsele necesare la îndemână. De aceea, îți recomandăm să planifici în avans, să evaluezi întreaga suprafață și să identifici zonele mai murdare și prioritățile.

Creează o listă cu toate materialele de care vei avea nevoie. Aceasta va include aspiratorul, fiind recomandat unul care poate aspira particulele fine, dar și o matură, un mop cu o găleată, coș și saci de gunoi, lavete și produse eficiente de curățenie.

Echipamentele industriale sunt mult mai performante decât cele comerciale. În cazul în care nu dispui de un aspirator industrial sau de un aparat de curățat cu aburi, misiunea ta, de a îndepărta orice reziduuri și urme de murdărie, nu va fi una ușoară.

La capitolul produse de curățenie, alege-le pe cele eficiente în îngrijirea suprafețelor pe care le ai de curățat. Ca atare, dacă urmează să elimini petele de vopsea sau de adeziv, folosește produse care le pot îndepărta eficient.

Scopul tău este să înlături chiar și cele mai dificile pete, fără să deteriorezi suprafețele. La Curățenie de Lux, utilizăm produse biodegradabile, care curăță foarte bine, dar nu afectează mediul înconjurător.

Dat fiind faptul că nu vei efectua frecvent acest de tip de curățenie, poate fi mai economic pentru tine să angajezi o echipă de profesioniști. În acest mod, nu economisești doar timp și energie, ci și bani, beneficiind de cele mai bune rezultate.

  1. Aerisește foarte bine fiecare încăpere

Înainte de a te apuca de curățenie, ai grijă ca zona să fie bine ventilată, cu atât mai mult dacă folosești produse puternice de curățenie, ce pot fi toxice.

Deschide ușile și ferestrele, pentru a permite circulația aerului și a elimina mirosurile neplăcute. În acest mod, te bucuri de un plus de confort pe durata curățării.

  1. Elimină corespunzător deșeurile

După fiecare lucrare de construcție sau de renovare, se adună multe deșeuri, pe care trebuie să le elimini în mod corespunzător. Fie că sunt bucăți de materiale de construcție, fie recipiente goale sau resturi de polistiren, acestea nu pot fi aruncate la întâmplare.

Solicită servicii de transport pentru colectarea deșeurilor de construcție. Debarasarea lor pe spațiile publice, fără respectarea reglementărilor în vigoare, aduce cu sine amenzi nedorite.

Dacă lucrezi cu o firmă curățenie, elimini acest cost, debarasarea molozului fiind inclusă în pachetul de servicii oferit.

  1. Îndepărtează protecțiile

Cu siguranță, ai utilizat materiale protectoare, pentru a proteja plintele și alte suprafețe din locuință.

Acum este momentul să le îndepărtezi, înainte să începi curățenia propriu-zisă.

  1. Începe cu o curățenie uscată

După ce ai pregătit corespunzător spațiul, poți începe curățenia, fiind de preferat să începi cu cea uscată. Înlătură murdăria și praful, începând de sus în jos, folosind o mătură sau un aspirator.

Nu uita să verifici interiorul dulapurilor de urme de rumeguș, dacă acestea tocmai au fost montate. Șterge pereții și corpurile de iluminat și aspiră fiecare încăpere. În cazul în care ai un aspirator HEPA (high-efficiency particulate air), îți poate fi de mare ajutor în colectarea eficientă a prafului.

De asemenea, persoanelor care au în locuință mobilier tapițat, le recomandăm să îl aspire, chiar dacă a fost acoperit în timpul renovării.

Poate fi nevoie și de împrospătarea culorii, care se poate realiza cu ușurință, printr-o soluție preparată în casă, din oțet și apă.

  1. Continuă cu o curățenie umedă

După ce ai finalizat curățenia uscată, te poți ocupa de cea umedă, etapă prin care vei șterge toate suprafețele, în special podelele. Curăță ușile și tocurile, feroneria, lemnăria ferestrelor și pervazurile.

Continuă cu ștergerea podelelor, utilizând soluții adecvate pentru lemn sau gresie. Este posibil să existe urmeze de vopsea lavabilă sau de adeziv pe geamuri, uși și alte obiecte din casa ta. În cazul unor suprafețe, precum cele din sticlă sau inox, poate fi necesară folosirea unui aparat pe bază de aburi, care le curăță în profunzime, fără să le deterioreze.  

Optează pentru lavete și mopuri din microfibră, care sunt non-abrazive și curăță eficient orice suprafață.

  1. Șterge interiorul dulapurilor și igienizează baia

Baia și bucătăria necesită o atenție deosebită, dar și interiorul dulapurilor. Curăță gresia, faianța și igienizează obiectele sanitare, lăsând toaletele ultimele, deoarece vei arunca în canalizare apa folosită pentru a curăța celelalte încăperi și se vor murdări.

Este posibil ca unele pete să fie mai dificil de îndepărtat, dar nu îți face griji. Chiar și cele mai dificile urme de vopsea sau de ciment pot fi înlăturate cu răbdare și produsele de curățenie potrivite.

  1. Verifică fiecare detaliu

Curățenia ta este completă, după ce faci o ultimă inspecție a fiecărei încăperi, pentru a te asigura că totul este imaculat. În cazul în care identifici urme de murdărie sau deșeuri rămase, îndepărtează-le cu grijă, pentru avea o casă care strălucește de curățenie în fiecare colț.

De ce să lași în grija noastră curățenia după constructor?

Toate etapele pe care trebuie să le urmezi pentru o curățenie după renovare care să fie perfectă, pot fi o provocare. Trebuie să cumperi produsele potrivite, care pot fi costisitoare, mai ales dacă te orientezi către cele profesionale.

Apoi trebuie să te ocupi de fiecare detaliu, pentru a obține suprafețe imaculate, însă fără să le deteriorezi. Știm că toate acestea par copleșitoare, de aceea îți stăm la dispoziție cu tot sprijinul de care ai nevoie.

Iată care sunt câteva dintre motivele pentru care să apelezi la serviciile Curățenie de Lux:

  • Suntem profesioniști, pregătiți să îți oferim rezultate care îți depășesc așteptările, indiferent de gradul de murdărie din spațiul tău.
  • Avem nu doar experiența, ci și echipamentele și produsele profesionale potrivite, fiind echipați pentru a elimina orice urmă de murdărie din casa ta.
  • Suntem rapizi și eficienți, adaptându-ne programul în funcție de alt tău, pentru a ne asigura că serviciile noastre sunt cât mai accesibile.
  • Suntem o echipă de încredere, care are grijă de bunurile tale pe durata procesului de curățenie. Nu trebuie să îți faci griji că vor exista daune după vizita noastră, ba dimpotrivă, vei găsi o casă primitoare, care va radia de curățenie.
  • Curățăm în profunzime fiecare suprafață, înlăturăm orice depunere de vopsea sau ciment și ridicăm molozul rămas. Astfel, noi ne ocupăm de toată curățenia după construcție, pentru ca tu să nu mai ai nimic de făcut.

În plus, oferim servicii complete de curățenie. Prin urmare, îți stăm la dispoziție cu un abonament, prin care te asiguri că spațiul tău, fie că este rezidențial, fie comercial sau industrial, este în permanență curat și igienizat. 

Un lucru este cert, casa ta recent construită sau renovată nu este completă, fără o curățare amănunțită. Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să remarci urme de vopsea pe tocurile ușii sau ferestre. La fel de deranjante sunt zgârieturile care pot apărea, dacă ștergerea suprafețelor nu este realizată corect.

Fiecare detaliu contează, iar casa ta poate fi pusă în valoare, printr-o curățenie în profunzime, realizată cu responsabilitate, așa cum efectuăm de fiecare dată la Curățenie de Lux.

Leave a comment