Skip to content Skip to footer

Curățarea profesională a covoarelor și a mobilierelor: Cum se realizează?

Curățarea covoarelor și a pieselor de mobilier tapițate necesită o atenție deosebită, mai ales dacă acestea prezintă semne de murdărie și pete dificile. Dată fiind expunerea lor zilnică la praf, transpirație sau resturi de alimente și lichide, orice obiect textil din locuința ta trebuie curățat cu regularitate, pentru a menține un mediu sănătos, lipsit de alergeni.

Atunci când nu ai produsele și echipamentele necesare la îndemână, poți apela cu încredere la servicii profesionale de curățenie. Spre exemplu, pentru a realiza o curățare de succes, la Curățenie de Lux utilizăm aparatură performantă de spălare, aspirare și igienizare, ce oferă cele mai bune rezultate, fără să deterioreze țesătura.

În continuare îți prezentăm etapele urmate pentru curățarea profesională a covoarelor și a obiectelor de mobilier tapițat.

De ce este importantă curățarea covoarelor și a mobilierului tapițat

Curățarea covoarelor și a mobilierului tapițat este importantă nu doar pentru a elimina murdăria vizibilă. Aceasta are rolul de a îndepărta particulele de praf, alergenii, bacteriile și impuritățile care se acumulează în fibrele textile și pot cauza alergii și infecții.

Ca atare, este importantă atât în locuințe, cât și în clădirile de birouri și spațiile comerciale, pentru a crea un mediu curat de locuit și de lucru. Totodată, canapelele și covoarele vor avea o durată de viață mult mai mare, dacă sunt îngrijite corespunzător.

Etapele curățării profesionale a covoarelor

Indiferent de tipul covoarelor, curățarea lor profesională se realizează prin urmarea următoarelor etape:

Aspirarea prafului

O curățare profesională a covoarelor începe cu aspirarea acestora în profunzime, pentru a înlătura praful și murdăria. Se utilizează aparate de curățat profesionale, care sunt dotate cu filtre speciale și permit colectarea eficientă a particulelor de praf și a impurităților din profunzimea covorului.

Etapa de aspirare este importantă și nu poate fi sărită, având rolul de a pregăti suprafața covoarelor pentru următoarele operațiuni de curățare.

Alegerea soluției potrivite de curățat

Nu orice soluție de curățat este potrivită pentru covorul tău. De aceea, profesioniștii în curățenie știu cum să le aleagă pe cele mai eficiente, în funcție de recomandările producătorului. Se poate verifica compatibilitatea produsului pe o mică zonă ascunsă, pentru a se asigura că nu va deteriora țesătura.

În cazul în care există restricții în utilizarea produselor de curățenie, acestea sunt menționate pe eticheta covoarelor și a mochetelor.

Îndepărtarea petelor

Urmează curățarea covoarelor și a mochetelor în profunzime, pentru a elimina petele dificile. Sunt utilizate atât produse eficiente de curățenie, cât și aspiratoare profesionale cu injecție și extracție, care acționează pentru a îndepărta reziduurile și murdăria în același timp.

Prin utilizarea echipamentelor performante de curățenie, se elimină petele dificile și se curăță în profunzime covoarele, care își recapătă frumusețea.

Spălarea propriu – zisă a covoarelor

Odată ce cele mai dificile pete au fost îndepărtate, atenția se îndreaptă către spălarea propriu-zisă a covoarelor și a mochetelor, cu detergenți profesionali. Aceștia au rolul de a elimina murdăria, fără să deterioreze țesătura.

În ceea ce privește modalitatea de spălare, se poate opta pentru o mașină de curățat care combină injecția de soluție cu periajul și extracția, pentru a curăța uniform întreaga suprafață a covoarelor.

Ce pași se urmează pentru o curățare profesională a mobilierului tapițat?

Dacă ai în locuință sau la birou canapele, fotolii și scaune tapițate, cât de des îți faci timp pentru a le curăța? Aceste piese de mobilier sunt cel mai utilizate și colectează zilnic acarieni, praf și bacterii.

În plus, petele inestetice și urmele de uzură le afectează aspectul, însă cu o curățare periodică, realizată profesional, le poți menține ca noi, reducând considerabil alergenii.

Fie că este vorba despre o canapea, fie despre un fotoliu sau un scaun tapițat, etapele de curățare urmăresc eliminarea bacteriilor și a alergenilor și îndepărtarea petelor. Iată care sunt acestea:

Aspirarea profesională a suprafețelor textile

Asemeni covoarelor, prima etapă dintr-o curățare a canapelelor și altor obiecte de mobilier tapițat este aspirarea. Cu un aspirator profesional, se aspiră praful, acarienii și se colectează părul de animale. Utilizarea unui aspirator profesional este importantă, pentru a colecta particulele din profunzimea țesăturii.

Curățarea profundă cu un aspirator cu injecție extracție

După îndepărtarea eficientă a prafului, se folosește un aspirator de injecție – extracție, care îndepărtează în profunzime petele dificile. Se evaluează cu atenție suprafața canapelei, pentru a identifica zonele cu urme de uzură și de murdărie, care sunt tratate apoi cu agenți de curățenie speciali.

 • Igienizarea canapelelor

Canapelele sunt mediul preferat de acarieni și microorganisme dăunătoare, însă un aspirator cu aburi profesional le poate îndepărta eficient. Acesta este util și pentru a îndepărta unele pete mai dificile, care pot fi curățate doar la temperaturi ridicate.

Datorită faptului că pe toată durata curățării profesionale a canapelelor, se folosesc produse profesionale cu uscare rapidă și tehnologia cu abur, canapelele, fotoliile și scaunele rămân uscate, împrospătate și curățate, cu un miros plăcut.

Ce beneficii îți oferă curățarea profesională a covoarelor și a mobilierului tapițat?

Beneficiile pe care ți le oferă curățarea profesională a covoarelor și a mobilierului tapițat sunt numeroase. Descoperă în rândurile ce urmează care sunt câteva dintre acestea:

  • Le prelungești durata de viață: O curățare periodică și profesională este necesară, pentru a menține aspectul covoarelor și al mobilierului. Expunerea zilnică la murdărie și transpirație le deteriorează, însă îngrijirea lor corespunzătoare păstrează integritatea fibrelor. Astfel, nu este necesară înlocuirea lor frecventă, putând să te bucuri de o canapea frumoasă, care va arăta aproape ca nouă, chiar și după o perioadă îndelungată de utilizare.
  • Elimini acarienii și microorganismele dăunătoare: Covoarele și canapelele colectează acarieni și alți alergeni ce produc reacții alergice și probleme respiratorii. Pentru persoanele sensibile, timpul petrecut acasă devine inconfortabil, fiind resimțite rinoreea, strănutul sau dificultățile de respirație. Curățarea lor profesională elimină acarienii și creează un mediu de locuit sigur și confortabil.
  • Elimini petele și reduci riscul de deteriorare: Petele de pe covoare sau canapele sunt inestetice, dar deteriorează țesătura, dacă pătrund în profunzimea fibrelor. Prin tehnicile moderne de curățare, ele sunt îndepărtate eficient și se reduce riscul de deteriorare.
  • Economisești pe termen lung: Cu fiecare serviciu de curățare profesională a covoarelor și a mobilierului, îți protejezi investiția în propria locuință. Obiectele de mobilier și articolele textile din casa ta sunt îngrijite corespunzător, durata lor de viață este prelungită, iar tu economisești pe termen lung.
  • Creezi un mediu de lucru și un spațiu de mai sănătos: Orice casă sau birou lipsit de acarieni, bacterii și alergeni este sănătos și confortabil. Asemeni fiecărui obiect utilizat zilnic, covoarele și canapelele trebuie curățate cu regularitate, pentru a le menține curate, lipsite de microorganisme nedorite, pete și mirosuri neplăcute.
  • Îmbunătățește aspectul casei tale: Nimeni nu își dorește un covor urât mirositor sau o canapea plină de pete. Curățarea acestora nu creează doar un mediu mai sănătos, ci și unul mai armonios și mai îngrijit, cu un aspect îmbunătățit. În cazul unui mediu profesional, clienții tăi nu pot fi întâmpinați într-un spațiu neîngrijit, cu mobilier pătat și semne de murdărie.
  • Obții cele mai bune rezultate: Oricât de mult ai încerca, dacă nu te echipezi cu aparatură profesională, precum aparatele de aburi profesionale sau aspiratoarele cu injecție – extracție, îți va fi imposibil să obții rezultatele dorite. Ba mai mult, riști să deteriorezi fibrele textile și chiar să fii nevoit să le înlocuiești. Cu o curățare profesională, obții cele mai bune rezultate într-un timp cât mai scurt, fără să depui efort.

Beneficiile de a alege servicii profesionale de curățenie pentru covoare, canapele, scaune tapițate și fotolii sunt numeroase. Dată fiind calitatea echipamentelor și a produselor de curățare utilizate, profiți de cele mai bune rezultate în îngrijirea obiectelor textile din casa ta, îmbunătățindu-le aspectul și longevitatea.

Leave a comment