Skip to content Skip to footer

 Curățenia corectă a casei  – cum ne scapă de riscuri serioase?

Curățenia este mai mult decât un simplu obicei sau o activitate menită să facă mai frumos spațiul unde locuim. Chiar dacă cel mai vizibil rezultat al curățeniei este că totul arată ordonat și curat, cel mai important scop al ei nu ține de estetică, ci chiar de sănătatea noastră!

Potrivit unui studiu realizat de National Institutes of Health, SUA, neglijarea curățeniei sau curățenia făcută superficial în locuință ne expune la o serie de riscuri pentru sănătate, unele ușoare, altele majore. (de la egzeme și infecții minore, până la reacții alergice severe, intoxicații sau chiar șoc anafilactic). Din păcate, conform statisticilor, doar 60% dintre persoanele din Europa și SUA se declară mulțumite de nivelul de igienă și curățenie din propria locuință. 

Într-o lume în care timpul e mereu numărat și toxicitatea mediului e în creștere, tot mai multe persoane apelează la firme specializate în servicii de curatenie casa. Astfel de companii dispun de personal bine pregătit și de instrumentele necesare pentru a realiza o curățenie temeinică în orice locuință.

Ce înseamnă curățenie corect făcută? Există câteva elemente importante de care profesioniștii  țin mereu cont și care fac diferența atunci când vine vorba de curățenie în spațiul de locuit:

1.    Folosirea produselor de curățare de calitate

Există multiple forme de murdărie și nu toate pot fi înlăturate eficient cu detergenți universali. În timp ce praful obișnuit sau firele de păr se pot înlătura ușor cu produse de bază, mucegaiurile sau depunerile de grăsimi (care pot apoi atrage insecte sau alți dăunători) necesită substanțe de curățare speciale. Astfel, nu doar impuritățile nu sunt doar eliminate, ci se și asigură prevenția reapariției fenomenelor de tip igrasie sau fungi. În plus, produsele de calitate în domeniul curățeniei nu creează efecte secundare nedorite, sunt ecologice, hipoalergice și prezintă riscuri minime pentru sănătate.

2.    Utilizarea echipamentelor corecte și performante

Uneori, oricâtă forță sau perseverență am avea, nu putem scoate murdăria din covoare, de după mobilă sau din țesături folosind doar mătura, peria sau apa caldă cu detergent. Adesea astfel de încercări pot mai mult să împrăștie praful, în loc să îl elimine. În astfel de situații, echipamentele potrivite precum aspiratoarele puternice cu filtre eficiente, aparatele de curățare cu abur fierbinte sau mopurile profesionale sunt esențiale.

3.    Atenția la detalii și realizarea curățeniei complete în spațiul de locuit

Atunci când ajungem la capitolul curățeniei în casă, deja suntem adesea obosiți după o zi sau o săptămână grea de muncă, ceea ce ne poate determina să facem curat în grabă și să nu ținem cont de toate amănuntele necesare pentru a avea o locuință impecabilă. Pe lângă igienizarea suprafețelor, este necesar și să acordăm o atenție deosebită și înlăturării alergenior din așternuturi, covoare și haine. Nu în ultimul rând, curățenia înseamnă și ordine, debarasarea de obiectele inutile (declutter-ul) și depozitarea inteligentă a bunurilor.

Pare complicat dar..e foarte simplu!

La o primă vedere, toate aceste criterii pot părea copleșitoare și ne pot face să credem că o curățenie bine făcută este un calvar care ne cere ore în șir de muncă  epuizantă. Din fericire, profesioniștii în curățenie sunt mereu o opțiune la îndemână oferind eficiență și calitate cu costuri rezonabile. Pentru a contracta astfel de servicii, este suficient să cauți pe internet firme de curatenie preturi și vei găsi cu siguranță oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor tale!

Lasă treburile murdare pe mâna specialiștilor! Curățenia în casă înseamnă siguranță și sănătate pentru tine și familia ta!

Leave a comment