Skip to content Skip to footer

Curățenia eco – friendly a casei: Ce avantaje îți oferă?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea atmosferică scurtează viața românilor cu aproape 2 ani. Există numeroase activități poluante, ce afectează mediul înconjurător, de la utilizarea crescută a autoturismelor, la folosirea pesticidelor din agricultură sau anumite activitățile casnice.

Utilizarea produselor toxice de curățenie ne pune în pericol sănătatea și afectează mediul înconjurător. Din fericire, există alternative eco friendly, care curăță suprafețele în profunzime și pot fi utilizate cu succes, pentru o curățenie generală a casei.

Dacă poluarea mediului te îngrijorează, descoperă în acest articol avantajele pe care ți le oferă utilizarea produselor ecologice de curățenie.

Sunt biodegradabile

Etichetele produselor obișnuite de curățenie ascund ingrediente dăunătoare mediului, care ajung în apă și o contaminează, afectând viața speciilor existente și a ecosistemelor din jur. Componentele din detergenții obișnuiți nu se descompun în mediu sau au nevoie de sute de ani pentru a se descompune, având astfel un efect cumulativ, cu o concentrație care crește la fiecare an.

Detergenții ecologici, pe care îi utilizăm la Curățenie de Lux, sunt fabricați din ingrediente provenite din natură, motiv pentru sunt biodegradabili. Ca atare, ei se descompun în natură, fără să afecteze apa sau solul.

Sunt lipsite de toxicitate

Din dorința de a-ți eficientiza curățenia generală, poți utiliza produse de curățenie cu o capacitate mare de îndepărtare a murdăriei. Acestea însă sunt deosebit de toxice pentru natură și sănătatea ta. Printre cele mai dăunătoare substanțe se numără surfactanții, care sunt cancerigeni și irită mucoasa și ochii, dar și fosfații, care afectează pH-ul pielii și pot deregla sistemul metabolic.

Clorul are un puternic efect iritant, în timp ce enzimele și parfumurile din detergenți provoacă alergii și iritații. La toate acestea există alternative sănătoase – detergenții ecologici, care pot fi utilizați pentru a curăța hainele sau locuința.

Sunt sigure pentru bebeluși și copii

Pielea bebelușilor și a copiilor este mai sensibilă decât a adulților, iar produsele folosite pentru spălarea hainelor, a vaselor sau la curățenie trebuie alese cu grijă.

Atunci când optezi pentru produse biodegradabile, nu trebuie să îți mai faci griji. Acestea nu eliberează substanțe toxice pe durata folosirii, putând fi utilizate în deplină siguranță.

Protejează hainele și suprafețele de curățat

O altă calitate a detergenților eco-friendly este blândețea cu care curăță hainele și suprafețele. Acestea nu deteriorează țesătura și sunt mai puțin agresive cu diferite suprafețe din locuința ta, îndepărtează murdăria cu delicatețe și îți oferă rezultate bune.

Sunt eficiente

Îți faci griji că produsele eco-friendly nu sunt eficiente în curățarea și igienizarea casei tale? Ei bine, acestea sunt fabricate din ingrediente atent selecționate, cu excelente proprietăți de curățare.

Folosește-le cu încredere și ai garanția că fiecare colt din casa ta va străluci de curățenie, fără să îți pui sănătatea în pericol și să degradezi mediul înconjurător.Iar dacă alegi Curățenie de Lux pentru curățenia casei tale, nu trebuie să îți faci griji pentru calitatea produselor utilizate. Plătești doar un preț curățenie pe oră și beneficiezi de o curățenie ca la carte, realizată cu produse eco-friendly, care sunt lipsite de efecte dăunătoare asupra ta, a familiei tale și a mediului înconjurător.

Leave a comment